Kalottsprell (Kalottspel for Unger) + Småfeler

Årets kuleste kurs går av stabelen torsdag til lørdag på Kalottspel! Kalottsprell for unger er et 3 dagers kurs for barn i alderen 6 til 11 år. Her får man lære å danse og synge den musikken og dansen som folk i nordnorge har brukt i mange, mange år. De som spiller fele får egen feleundervisning, og alle får masse tid til å leike, tulle, oppleve og lære. Lørdagen avsluttes kurset med en opptreden på årets familiedag. Da skal Kalottsprell for unger, sammen med deltakerne fra de andre kursene, opptre på festivalens hovedarena!

Instruktører i år er Berit Alette Mienna og Øistein Hanssen, som vil ha et joik- og fløytekurs. Her vil ungene få lære joiker og å bli kjent med fløyter laget av naturmaterialer. Barna vil få oppleve hvordan Øistein lager samisk obo, eller fádnu av planten kvann. Med joik følger fortellinger. Vil du høre hvordan et kronestykke ga Berit Alette mot og styrke i møte med de underjordiske og kanskje vil du kjenne noen av dyrene som joikes og spilles? Sammen med årets kursverter skal de sørge for at alle har det bra, og at alle lærer noe nytt som de ikke kunne fra før. Kanskje blir det også anledning til å lære seg å danse litt? 

Det er begrensa med plasser, så her er det om å gjøre å være tidlig ute!  

Kursavgift: 800,-

10. - 12. august. Mer utfyllende timeplan kommer etterhvert

For påmelding, følg linken til "kjøp billett".  

 

Folkband

Er du ungdom fra 12 år og oppover og kan spele eit instrument eller liker å synge? Meld deg på kurset FolkBand og opplev 4 dagar saman med andre deltakarar og profesjonelle instruktørar. Du får lære dei beste låtene og sette dei saman i kule arrangement - sammen med instruktørane - og FolkBandet opptrer under familiedagen og Kalottspelkonserten laurdag 12.august med rykande ferske arrangement. Gjengen som deltek på dette kurset overnattar på skulen, alle måltider inkludert. I kursplanen er besøk på fleire av festivalkonsertane, og sosialt opplegg på kveldstid (inkludert dansespel på fredagskvelden). Ei perfekt og inspirerande avslutning på sommaren!

Instruktørar i år er dei fire gutane i bandet Grove Horn. Anders, Klas Anders, Trygve og Christian gler seg til å lære vekk litt av det dei kan.
Grove Horn er ei norsk-svensk folkemusikkgruppe som spelar tradisjonelle viser som rallar-, loffer-, sjømanns- og skillingsviser.

Kursavgift: 1.100,- inkl overnatting og kost
Oppstart onsdag 9. august kl 12:00

Timeplan kjem. Inkludert er besøk på utvalgte konsertar og dansespell på dansefest fredagskveld. Kurset avsluttes laurdag med opptreden på familiedagen og Kalottspelkonserten kl. 18.00. 

For påmelding: følg linken "kjøp billett"

 

Kurs for Vaksne

Vi kjem som vanleg til å ha kurstilbud for vaksne under årets festival.

FELEKURS

Felekurset (låtkurs) går over 2 dagar. I år er det Anders Löfberg som er instruktør. Han har mellom anna med seg låtar frå sin eiga heimplass, Småland. Anders er ein av dei fremste aktørane i svensk folkemusikk.
Det kreves ein del grunnkunnskap på instrumentet, da kurset vil fokusere på låter. 

Kurset foregår på Mellembygd Kultur- og oppvekstsenter, og koster kr. 500,-

fredag 11. august: 12 - 14
laurdag 12. august: 11 - 13 

 

VOKALKURS

Årets vokalkurs vil være todelt. Fredag vil Trygve Ramnefjell fra Grove Horn lære bort rallarviser, skillingsviser o.a.
Lørdag er kurset ved to av medlemmene i vokalgruppa Kongero. Her kreves ingen tidligere kunnskaper. 

Kurset foregår på Mellembygd Kultur- og oppvekstsenter, og koster kr. 250/ 500,-

fredag 11. august: 12 - 14
lørdag 12. august: 11 - 13

 

 

DANSEKURS

Dansekurset er todelt. Fredag vil Torill Steinjord fra Grytøya holde kurs med fokus på nordnorske danser.
Lørdag er det Silje Onstad Hålien som er instruktør. Fokuset her vil være halling, springar o.a.

fredag 11. august: 12 - 14
lørdag 12. august: 11 - 13

Kurset foregår på Mellembygd Kultur- og oppvekstsenter, og koster kr. 250/ 500,-

Påmelding for alle kurs kan gjøres til: post@kalottspel.no eller i festivalskranken på Mellembygd Kultur- og oppvekstsenter.