Klart for storhelg i Tigerstaden!

NORD- NORGE er ein langstrakt og mangslungen landsdel, og kva gjeld folkemusikk og folkedans. Når Riksscenen inviterte Folkemusikk Nord til å fylle huset med nordnorsk kultur ei heil helg, vart det eit naturleg val å invitere Kalottspel med på laget. Kalottspel og Målselv har vore eit sentrum for den nordlege folkemusikksatsinga sidan dei fyrste spelemannsstemna på 1940-talet. Sidan har det blitt både festival, heilårsscene og folkemusikksenter, som har danna grobunn for mange store og etterkvart kjente prosjekt. Målselvdølene er kjente for å komme i flokk og å lage liv, så når vi inviterer med oss kjente og ukjente artistar og aktørar nedover til tigerstaden i oktober, er det duka for ei skikkeleg festivalhelg i god, nordnorsk stil! Det blir aktørar av lokal og internasjonal størrelse, ung og gamal, kjent og ukjent. Dans, musikk, kulinariske innslag, historisk sus, folkemusikk i vid forstand, saftige historier, og sjølvsagt ei og anna overrasking!

BILLETTER:
Billetter kjøpes på Riksscenen sine hjemmesider.

Bob Dylan på Nordnorsk & SIIDA: 200/150
Dagspass lørdag (alt inkludert): 350/300
Anføttes lørdag: 150/100
SE MOT NORD (festforestilling): 250/200

SE MOT NORD arrangeres av Folkemusikk Nord og Kalottspel i samarbeid med Riksscenen, med støtte av Målselv Kommune og Troms Fylkeskommune.

 

PROGRAM

SE MOT NORD – Målselv erobrer Riksscenen

Fredag:
21.00: Bob Dylan på nordnorsk & SIIDA (Billetter: 200/150)

Lørdag:
12.00 - 16.30: Målselv erobrer Riksscenen - liv og røre!
15.00: Anføttes
20.00: SE MOT NORD - en festforestilling med Fotefar, Kartellet, Målselv Spelmannslag, Mellembygd Mannskor, Mariann Torset Band og Hekla Stålstrenga. Programleder: Ingerid Stenvold.
22.30: Dans, spell og fest!

Målselv erobrer Riksscenen (gratis):
Lørdag 12.00 - 16.30
Vi fyller Riksscenen med musikk, dans og kulinariske smaksopplevelser fra Indre Troms. Ute blir det grilling, bålkaffe, lefse og fattigmann. I kjelleren blir det kunstutstilling og ulike innslag i løpet av dagen.

12.30: Kunstutstiling med Magna Foshaug
13.00: Dans med Kartellet
14.00: Lyden av Kartellet
14.30: Mellembygd Mannskor
16.30: Dagprogram avsluttes

Anføttes (egen billett)
Lørdag 15.00
Dansekompaniet Kartellet fra Troms har siden 2012 satt sitt preg på den sceniske folkedansen med sin karakteristiske, interaktive stil. Musikalitet,
balansekunst, rå kraft og akrobatikk er sterke elementer i deres uttrykk. Lydkunstner Benjamin Mørk fra Senja, er en av landets mest spennende og nyskapende
musikere både innen elektronisk og akustisk musikk.

Vi kan gjøre et tankeeksperiment; melodiene og rytmen i folkemusikken gikk aldri av moten, men det er nye instrument som spiller musikken. Trekkspillet ble bytta ut
med synth, fela med samples, og munnharpa med laptop. Hvordan ser det egentlig ut når man kombinerer jazzpreget elektronika med reinlender eller pols? Hvordan vil musikken og den nordnorsk folkedans, ofringsleken sisten, og elementer fra eldre idrettsleker utfordre hverandre?
Her er det elektronika og folkedans som ligger ANFØTTES.

SE MOT NORD - en festforestilling! (egen billett)
Lørdag 20.00
Landsdelsmusikerne i Fotefar, Målselv Spelmannslag, Mariann Torset Band, Mellembygd Mannskor, Kartellet og Hekla Stålstrenga møtes på scenen i denne festforestillingen! Alle aktørene har tilknytning til Kalottspel og Målselv, og representerer et bredt nordnorsk uttrykk. Du møter kjente og ukjente navn av lokal og internasjonal størrelse, ung og gammel, proff og amatør. Kveldens programleder er Ingerid Stenvold.

22.30: Dans, spell og fest
Kveldens artister spiller til dans i kjelleren.